Om BLÅ TÅGET

Den 11 december 2011 invigdes Skandinaviska Jernbanors Blå Tåget, ett privat tåginitiativ, möjliggjort genom avregleringen av den svenska tågtrafiken i oktober 2010. Efter lång tids planering och stora investeringar har reguljär persontrafik etablerats på sträckan Göteborg – Stockholm – Uppsala t/r med stopp i Skövde och Hallsberg. Se fullständig tidtabell under fliken “Tidtabell”.

Blå Tåget är ett nytt klassiskt tåg med restaurangvagn med fullständiga rättigheter och en unik barvagn med pianobar och bekväma skinnfåtöljer. Vi erbjuder en kvalitetsresa i genuin tågmiljö, där själva resan är en del av målet. En upplevelse, en plats där man kan umgås vid en god middag, arbeta i lugn och ro eller bara njuta med ett glas vin. Blå Tåget har nya miljövänliga lok och klassiska vackra 60-talsvagnar. Våra kockar arbetar i eget kök ombord och lagar läckerheter som serveras till borden. Med fritt Internet, rikligt med eluttag och separata kupéer får du möjlighet både till effektivt arbete och skön avkoppling. Vi erbjuder även afterwork till levande pianomusik, kvällsarrangemang, mindre konferenser samt weekend-paket till Stockholm med tågresa och boende på Hotel Drottning Kristina Stureplan. Måndag-onsdag finns möjlighet att abonnera tåget för företagsarrangemang och event.

Välkommen ombord önskar Skandinaviska Jernbanor!

Nyheter

Fjälltåg till Storlien i Påsk!

mars 4, 2015

Vi kommer att köra ett tåg till Storlien via Åre från Stockholm den 1:a april och på hemvägen den 6:e april kör vi ned till Göteborg via Stockholm från Storlien. Bokningen kommer att öppnas inom kort.

Läs vidare

Bokningsperioden är nu framflyttad till 1 juni.

februari 13, 2015

BLÅ TÅGETs bokning är öppen tom 1 juni 2015.   Ingen trafik 3-5 april. Dagarna 17,18 april och 1,2,14,15,16 maj är inte riktigt fasställda ännu, vilket beror på stora banarbeten efter stambanan.  Välkomna med er bokning!

Läs vidare

Förtydliganden gällande restaurangvagnen

januari 26, 2015

Vid biljettköpet kan man förbetala frukost eller trerätters meny. Det går inte i efterhand att betala till, utan då sker betalning direkt till restaurangvagnen. De som förbetalar sin mat skall vid ombordstigning kontakta restaurangvagnen vid avgång.

Läs vidare