Om BLÅ TÅGET

Den 11 december 2011 invigdes Skandinaviska Jernbanors Blå Tåget, ett privat tåginitiativ, möjliggjort genom avregleringen av den svenska tågtrafiken i oktober 2010. Efter lång tids planering och stora investeringar har reguljär persontrafik etablerats på sträckan Göteborg – Stockholm – Uppsala t/r med stopp i Skövde och Hallsberg. Se fullständig tidtabell under fliken “Tidtabell”.

Blå Tåget är ett nytt klassiskt tåg med restaurangvagn med fullständiga rättigheter och en unik barvagn med pianobar och bekväma skinnfåtöljer. Vi erbjuder en kvalitetsresa i genuin tågmiljö, där själva resan är en del av målet. En upplevelse, en plats där man kan umgås vid en god middag, arbeta i lugn och ro eller bara njuta med ett glas vin. Blå Tåget har nya miljövänliga lok och klassiska vackra 60-talsvagnar. Våra kockar arbetar i eget kök ombord och lagar läckerheter som serveras till borden. Med fritt Internet, rikligt med eluttag och separata kupéer får du möjlighet både till effektivt arbete och skön avkoppling. Vi erbjuder även afterwork till levande pianomusik, kvällsarrangemang, mindre konferenser samt weekend-paket till Stockholm med tågresa och boende på Hotel Drottning Kristina Stureplan. Måndag-onsdag finns möjlighet att abonnera tåget för företagsarrangemang och event.

Välkommen ombord önskar Skandinaviska Jernbanor!

Nyheter

Trafikstörning mellan Göteborg-Alingsås

september 23, 2015

Vi kan med glädje meddela att spårfelet nu är besiktigat och båda spåren farbara. Detta har inte berört vårt tåg, men bar en allmänn information.    

Läs vidare

Internet ombord

juli 29, 2015

Vill uppmärksamma er på att inget internet finns i vagn 12 (grön vagn)

Läs vidare

Ny meny!

juli 13, 2015

Vår nya meny finns nu tillgänglig på vår hemsida och ombord på tåget. Nyheter som introduceras på vårt tåg är ekologiska viner. Stigbergets Bryggeri tillverkar våra ekologiska ölsorter. Skattegårdens Lantost i Magra utanför Alingsås producerar getostar med hjälp av 60 mjölkgetter. Vi hoppas detta skall öka aptiten hos våra passagerare.  

Läs vidare