Om BLÅ TÅGET

Den 11 december 2011 invigdes Skandinaviska Jernbanors Blå Tåget, ett privat tåginitiativ, möjliggjort genom avregleringen av den svenska tågtrafiken i oktober 2010. Efter lång tids planering och stora investeringar har reguljär persontrafik etablerats på sträckan Göteborg – Stockholm – Uppsala t/r med stopp i Skövde och Hallsberg. Se fullständig tidtabell under fliken “Tidtabell”.

Blå Tåget är ett nytt klassiskt tåg med restaurangvagn med fullständiga rättigheter och en unik barvagn med pianobar och bekväma skinnfåtöljer. Vi erbjuder en kvalitetsresa i genuin tågmiljö, där själva resan är en del av målet. En upplevelse, en plats där man kan umgås vid en god middag, arbeta i lugn och ro eller bara njuta med ett glas vin. Blå Tåget har nya miljövänliga lok och klassiska vackra 60-talsvagnar. Våra kockar arbetar i eget kök ombord och lagar läckerheter som serveras till borden. Med fritt Internet, rikligt med eluttag och separata kupéer får du möjlighet både till effektivt arbete och skön avkoppling. Vi erbjuder även afterwork till levande pianomusik, kvällsarrangemang, mindre konferenser samt weekend-paket till Stockholm med tågresa och boende på Hotel Stureplan. Måndag-onsdag finns möjlighet att abonnera tåget för företagsarrangemang och event.

Välkommen ombord önskar Skandinaviska Jernbanor!

Nyheter

Överraska någon du tycker om :)

september 24, 2014

BLÅ TÅGET paket med tågresa 1:a kl  tur Göteborg-Stockholm 28-30 nov. Boende på Hotel Stureplan i superiorrum inkl frukost. Lördagen kl 19.30 tittar ni på “Livet är en schlager” på Cirkus med platser på parkett! Pris för hela paketet och två personer 5900:- Bokning sker via kundtjänst och är antalsbegränsat.

Läs vidare

Hissen Skövde station

september 22, 2014

Hissen vid spår 2-3 på Skövde resecentrum är avstängd i samband med renoveringmellan 24/9-31/12. Det går att ta sig till/från plattformen via rulltrappor, i norr finns det en ramp. Transportsträckan via ramp är totalt ca 575 meter. Hela sträckan är farbar via rullstol, observera att lutningen i rampen är brant. Planera gärna för lite extra [...]

Läs vidare

Bokningsperioden

september 4, 2014

Bokning är nu öppen tom 13 december 2014. Vill påminna om våra weekendpaket där både tåg och boende ingår i priset. BLÅ TÅGET  från Göteborg fredag morgon och retur söndag eftermiddag. Ni reser i  vår 1:a klassvagn och ni bjuds på frukt, kaffe, mineralvatten samt dagstidningar. Boende på mysiga Hotel Stureplan i två nätter inkl [...]

Läs vidare