Om BLÅ TÅGET

Den 11 december 2011 invigdes Skandinaviska Jernbanors Blå Tåget, ett privat tåginitiativ, möjliggjort genom avregleringen av den svenska tågtrafiken i oktober 2010. Efter lång tids planering och stora investeringar har reguljär persontrafik etablerats på sträckan Göteborg – Stockholm – Uppsala t/r med stopp i Skövde och Hallsberg. Se fullständig tidtabell under fliken “Tidtabell”.

Blå Tåget är ett nytt klassiskt tåg med restaurangvagn med fullständiga rättigheter och en unik barvagn med pianobar och bekväma skinnfåtöljer. Vi erbjuder en kvalitetsresa i genuin tågmiljö, där själva resan är en del av målet. En upplevelse, en plats där man kan umgås vid en god middag, arbeta i lugn och ro eller bara njuta med ett glas vin. Blå Tåget har nya miljövänliga lok och klassiska vackra 60-talsvagnar. Våra kockar arbetar i eget kök ombord och lagar läckerheter som serveras till borden. Med fritt Internet, rikligt med eluttag och separata kupéer får du möjlighet både till effektivt arbete och skön avkoppling. Vi erbjuder även afterwork till levande pianomusik, kvällsarrangemang, mindre konferenser samt weekend-paket till Stockholm med tågresa och boende på Hotel Drottning Kristina Stureplan.

Välkommen ombord önskar Skandinaviska Jernbanor!

Nyheter

Info till våra resenärer:

augusti 13, 2016

Kära resenärer,Transportstyrelsen stoppar Skandinaviska Jernbanors trafik med Blå och Gröna Tåget. Transportstyrelsen återkallar Skandinaviska Jernbanors säkerhetsintyg del A och del B 2016-07-28 baserat på en summarisk revision utförd av Transportstyrelsen den 6 – 9 juni 2016. Skandinaviska Jernbanor överklagade med inhibitionsyrkande avTransportstyrelsens beslut till Förvaltningsrätten i Falun. Överklagandet innehöll bestridande och förklaringar till merparten av [...]

Läs vidare

press release

juli 11, 2016

Skandinaviska Jernbanor AB överklagade den 4 juli, tillsammans med ett inhibitionsyrkande, till Förvaltningsrätten i Falun, Transportstyrelsens beslut att återkalla bolagets tillstånd att utföra järnvägstrafik. Bolaget mottog den 6 juli Förvaltningsrättens Beslut, Mål nr 2862-16, vari framgår att Förvaltningsrätten beslutar att det överklagade beslutet inte skall gälla till och med den 15 juli 2016. Förvaltningsrätten förelägger [...]

Läs vidare

Inställda tåg

juli 7, 2016

Inställda tåg: 15 juli 7090 och 7091 (Gröna Tåget) 16 juli 7074 och 7075 (Blå Tåget) 17 juli 7076 och 7077 (Blå Tåget) 17 juli 7078 och 7079 (Gröna Tåget) Ni som bokat på på vår hemsida mailar info@blataget.com för återbetalning. Bokade biljetter på SJ, Resebyråer, Resrobot, Tågbokning mm kontaktar inköpstället för återköp.

Läs vidare