Om BLÅ TÅGET

Den 11 december 2011 invigdes Skandinaviska Jernbanors Blå Tåget, ett privat tåginitiativ, möjliggjort genom avregleringen av den svenska tågtrafiken i oktober 2010. Efter lång tids planering och stora investeringar har reguljär persontrafik etablerats på sträckan Göteborg – Stockholm – Uppsala t/r med stopp i Skövde och Hallsberg. Se fullständig tidtabell under fliken “Tidtabell”.

Blå Tåget är ett nytt klassiskt tåg med restaurangvagn med fullständiga rättigheter och en unik barvagn med pianobar och bekväma skinnfåtöljer. Vi erbjuder en kvalitetsresa i genuin tågmiljö, där själva resan är en del av målet. En upplevelse, en plats där man kan umgås vid en god middag, arbeta i lugn och ro eller bara njuta med ett glas vin. Blå Tåget har nya miljövänliga lok och klassiska vackra 60-talsvagnar. Våra kockar arbetar i eget kök ombord och lagar läckerheter som serveras till borden. Med fritt Internet, rikligt med eluttag och separata kupéer får du möjlighet både till effektivt arbete och skön avkoppling. Vi erbjuder även afterwork till levande pianomusik, kvällsarrangemang, mindre konferenser samt weekend-paket till Stockholm med tågresa och boende på Hotel Stureplan. Måndag-onsdag finns möjlighet att abonnera tåget för företagsarrangemang och event.

Välkommen ombord önskar Skandinaviska Jernbanor!

Nyheter

Sommarpriser!

juli 25, 2014

Vi fortsätter med våra sommarpriser även in i augusti! We will continue with our summer rates even into the month of August! Välkommen ombord på BLÅ TÅGET! Welcome aboard BLÅ TÅGET! Willkommen an Bord BLÅ TÅGET! Bienvenue à bord BLÅ TÅGET!

Läs vidare

TÅG NR 2

februari 20, 2014

Bästa resenär, Vår förhoppning om att köra ytterligare ett tåg på linjen Uppsala-Stockholm-Göteborg fr.o.m. den 10 april blir vi tyvärr tvungna att skjuta på framtiden.Det är viktigt för oss på BLÅ TÅGET att hålla en hög och jämn nivå på både vår service och våra tågvagnar. I nuläget har vi dock inte möjlighet att uppfylla denna [...]

Läs vidare

Försenat tåg

februari 3, 2014

Under rubriken “Resevillkor” hittar du vad som gäller vid förseningar.

Läs vidare