Om BLÅ TÅGET

Den 11 december 2011 invigdes Skandinaviska Jernbanors Blå Tåget, ett privat tåginitiativ, möjliggjort genom avregleringen av den svenska tågtrafiken i oktober 2010. Efter lång tids planering och stora investeringar har reguljär persontrafik etablerats på sträckan Göteborg – Stockholm – Uppsala t/r med stopp i Skövde och Hallsberg. Se fullständig tidtabell under fliken “Tidtabell”.

Blå Tåget är ett nytt klassiskt tåg med restaurangvagn med fullständiga rättigheter och en unik barvagn med pianobar och bekväma skinnfåtöljer. Vi erbjuder en kvalitetsresa i genuin tågmiljö, där själva resan är en del av målet. En upplevelse, en plats där man kan umgås vid en god middag, arbeta i lugn och ro eller bara njuta med ett glas vin. Blå Tåget har nya miljövänliga lok och klassiska vackra 60-talsvagnar. Våra kockar arbetar i eget kök ombord och lagar läckerheter som serveras till borden. Med fritt Internet, rikligt med eluttag och separata kupéer får du möjlighet både till effektivt arbete och skön avkoppling. Vi erbjuder även afterwork till levande pianomusik, kvällsarrangemang, mindre konferenser samt weekend-paket till Stockholm med tågresa och boende på Hotel Drottning Kristina Stureplan.

Välkommen ombord önskar Skandinaviska Jernbanor!

Nyheter

GRÖNA TÅGET

februari 4, 2016

Nu har vi kört det Gröna Tåget i lite över en månad och det visade sig vara ett mycket populärt koncept! Under denna tid har vi lärt oss en hel del om vagnarna och bistrovagnen och vi tänkte nu ta en paus under en månads tid för att förbättra tåget och reparera vissa fel. i [...]

Läs vidare

Hotellerbjudande!

december 3, 2015

Res med BLÅ TÅGET till Stockholm i vår 1:a klass vagn och bo två nätter på Hotel Drottning Kristina i dubbelrum superior inkl frukost för 4480:- Detta fantastiska erbjudande gäller för två personer under tiden 19 dec- 28 feb 2016. Bokning sker via vår kundtjänst m-f 09:00-17:00 antingen via telefon 0771-501 501 eller mail info@blataget.com [...]

Läs vidare

Bokningen är nu öppnad till 20 mars-16

november 4, 2015

Bokningen är nu öppen tom 20 mars 2016 med BLÅ TÅGET. Inom kort kommer vi att öppna tom maj-16. Välkomna med er bokning!  

Läs vidare