Om BLÅ TÅGET

Den 11 december 2011 invigdes Skandinaviska Jernbanors Blå Tåget, ett privat tåginitiativ, möjliggjort genom avregleringen av den svenska tågtrafiken i oktober 2010. Efter lång tids planering och stora investeringar har reguljär persontrafik etablerats på sträckan Göteborg – Stockholm – Uppsala t/r med stopp i Skövde och Hallsberg. Se fullständig tidtabell under fliken “Tidtabell”.

Blå Tåget är ett nytt klassiskt tåg med restaurangvagn med fullständiga rättigheter och en unik barvagn med pianobar och bekväma skinnfåtöljer. Vi erbjuder en kvalitetsresa i genuin tågmiljö, där själva resan är en del av målet. En upplevelse, en plats där man kan umgås vid en god middag, arbeta i lugn och ro eller bara njuta med ett glas vin. Blå Tåget har nya miljövänliga lok och klassiska vackra 60-talsvagnar. Våra kockar arbetar i eget kök ombord och lagar läckerheter som serveras till borden. Med fritt Internet, rikligt med eluttag och separata kupéer får du möjlighet både till effektivt arbete och skön avkoppling. Vi erbjuder även afterwork till levande pianomusik, kvällsarrangemang, mindre konferenser samt weekend-paket till Stockholm med tågresa och boende på Hotel Drottning Kristina Stureplan. Måndag-onsdag finns möjlighet att abonnera tåget för företagsarrangemang och event.

Välkommen ombord önskar Skandinaviska Jernbanor!

Nyheter

Restaurangvagnen 3 aug

augusti 2, 2015

Pga tekniskt fel kommer inte vår restaurangvagn att medfölja tåget imorgon. Med i tåget finns  en barvagn samt kioskvagn där ni kan köpa sallader, smörgåsar, dryck  mm Vi beklagar det inträffade!

Läs vidare

Internet ombord

juli 29, 2015

Vill uppmärksamma er på att inget internet finns i vagn 12 (grön vagn)

Läs vidare

Jazztåget 28-30 aug i Göteborg!

juli 17, 2015

  I samband med Göteborg Classic Jazz Festival som  äger rum helgen 28-30 augusti kan vi erbjuda ett paket med boende på Hotel Royal 4800:- för två pers t/r samt 2 nätter i dubbelrum inkl frukost eller Best Western Hotel Eggers för 5200:- Vid uppvisning av BLÅ TÅGET biljett får ni köpa festivalbiljetten för 500:- [...]

Läs vidare