Om BLÅ TÅGET

Den 11 december 2011 invigdes Skandinaviska Jernbanors Blå Tåget, ett privat tåginitiativ, möjliggjort genom avregleringen av den svenska tågtrafiken i oktober 2010. Efter lång tids planering och stora investeringar har reguljär persontrafik etablerats på sträckan Göteborg – Stockholm – Uppsala t/r med stopp i Skövde och Hallsberg. Se fullständig tidtabell under fliken “Tidtabell”.

Blå Tåget är ett nytt klassiskt tåg med restaurangvagn med fullständiga rättigheter och en unik barvagn med pianobar och bekväma skinnfåtöljer. Vi erbjuder en kvalitetsresa i genuin tågmiljö, där själva resan är en del av målet. En upplevelse, en plats där man kan umgås vid en god middag, arbeta i lugn och ro eller bara njuta med ett glas vin. Blå Tåget har nya miljövänliga lok och klassiska vackra 60-talsvagnar. Våra kockar arbetar i eget kök ombord och lagar läckerheter som serveras till borden. Med fritt Internet, rikligt med eluttag och separata kupéer får du möjlighet både till effektivt arbete och skön avkoppling. Vi erbjuder även afterwork till levande pianomusik, kvällsarrangemang, mindre konferenser samt weekend-paket till Stockholm med tågresa och boende på Hotel Drottning Kristina Stureplan. Måndag-onsdag finns möjlighet att abonnera tåget för företagsarrangemang och event.

Välkommen ombord önskar Skandinaviska Jernbanor!

Nyheter

Restidsgarantier.

maj 6, 2015

Ändrade regler för resa efter 1 maj 2015, oavsett vem som orsakat förseningen: 60 minuters försening  eller mer ersätts ni med 25% av erlagt biljettpris i kontanter. 120 minuters försening eller mer ersätts ni med 50% av erlagt biljettpris i kontanter. Mvh kundtjänst

Läs vidare

NU KOPPLAR VI PÅ VÅRA GRÖNA VAGNAR!

april 30, 2015

Göteborg-Stockholm 250 kr Stockholm-Göteborg 250kr Den 28 maj-18 juni startar vi försäljningen med våra gröna vagnar som kopplas på ordinarie tåg. Säljstopp en vecka innan avgång. Vi har varit lyhörda för era önskemål och konstaterar att det finns behov av ett lågprisalternativ för de resenärer som vill ta sig från A till B även på [...]

Läs vidare

Framflyttning av bokningsperioden till 31 aug!

april 21, 2015

BLÅ TÅGETs bokning är öppen tom 31 aug 2015.   5-7 juni samt 20-30 juli har vi inte klart med tiderna för vårt tåg, återkommer inom kort. Välkomna med er bokning!

Läs vidare