Resevillkor

 

En biljett från Skandinaviska Jernbanor är en bekräftelse på ett avtal mellan dig och Skandinaviska Jernbanor.
När du köper en resa av oss är du som kund ansvarig för att beställningen är korrekt.
Läs dessa köpvillkor och kontrollera uppgifterna i beställningen. Välj därefter ”Betala” för att slutföra köpet. När du godkänt villkoren och betalat har du accepterat Skandinaviska Jernbanors köpvillkor.

Våra tåg:

Vi har två olika produkter av tåg.

BLÅ TÅGET kör Göteborg (Alingsås-Skövde-Hallsberg-Stockholm, torsdag-måndag samt Uppsala måndag och fredag (Arlanda endast på uppresan) Tåget har restaurangvagn med egna kockar ombord och det  serveras både varm frukost, dagens lunch (m-f  11-14) ni finner vår meny under fliken ”Restaurang och bar”  Barvagn med pianist som spelar fredag-söndag under resans gång. Bokas antingen i  1:a eller 2:a klass.

GRÖNA TÅGET kör Stockholm (Hallsberg-Skövde-Alingsås)-Göteborg-och åter. Tåget har en Bistrovagn som serverar lättare måltider, smörgåsar mm. Bokas som ”grön klass” och endast 2:a klass. Inget internet i dessa vagnar.

Boka och betala

Läs igenom köpevillkoren och kontrollera uppgifterna i beställningen. Välj sedan ”Betala” för att slutföra köpet. Du betalar med Visa, Mastercard eller American Express.

När du godkänt villkoren och betalat har du accepterat Skandinaviska Jernbanors köpevillkor.

Var noga med att ange rätt namn på resenären när du bokar resan, samt mobilnummer och mail för ev kontakt vid trafikstörningar. Under hela hösten och vintern pågår banarbeten efter sträckan, vilket kan innebära att tiderna kan tidigare/senareläggas

Du kan avboka din resa via den här hemsidan (om du betalt 100 kr för återköpsbar biljett)

Har du frågor, ring Kundtjänst på 0771-501 501, måndag – fredag kl 09.00-17.00.

Tag med resehandlingar och legitimation

Skriv ut biljetten du får till din mail-adress, tag med utskriften och en giltig legitimation till resan. Även du som har fått din biljett till mobilen via sms ska visa upp legitimation ombord.

Om du inte kan visa upp din biljett under hela resan riskerar du att få betala resans pris igen.

Biljetter:

VI ber er att vara uppmärksamma vid bokning av era resor på BLÅ TÅGET och GRÖNA TÅGET. Morgontåget från Göteborg är BLÅ TÅGET och åter från Stockholm på eftermiddagen.

Nytt är vårt GRÖNA TÅG som startar på middagen från Stockholm och åter från Göteborg på eftermiddagen, detta bokas som ”Grön Klass”. 

Boka biljett på vår hemsida www.blataget.com .Platsbiljett ingår i priset. Om du vill kunna återköpa biljetten betalas 100:-  som ett tillägg vid biljettköpet. Kan inte läggas till i efterhand.

Avbokning  sker senast en timma  före tågets avgång, antingen via mail eller direkt till vår Kundtjänst 0771-501 501. Därefter är biljetten förbrukad. Inga friresor återköps.

Vi säljer både 1 och 2 klass.

I biljetterna till 1:a klass ingår frukt, kaffe, te och dagstidningar.

Priserna hittar du under ”Sök resa”. Priserna gäller färdbiljetten, sedan kan du lägga till frukost eller en trerätters middag i nästa steg.

Även där finner du tillägget för återbetalningsbar biljett.

För att boka en gruppresa (minsta 10 personer som bokar och reser vid samma tillfälle), kontakta Kundtjänst 0771-501 501.

Biljetter kan också, i mån av plats, köpas av tågpersonalen ombord.

Spara alltid biljetten då den är en värdehandling.

Sittplatser

Om du vill byta sittplats (går endast om de är köpta på vår hemsida) kontakta Kundtjänst 0771-501 501. Har du önskemål om en speciell sittplats, försöker vi ordna det på bästa sätt.

Våra benämningar på platserna är:

Salongsplats, där sitter man två personer.

Plats med bord  för två-eller fyra personer (1:a klass) eller fyra personer (2:a klass)

Singelplatser finns i 1:a klass, samt 2 platser i 2:a klass.

 

Erbjudanden

Var 10:e resa är fri för resenärerna i 1:a klass. Rabattkort erhålls av tågmästaren ombord; det är upp till resenären att fråga efter rabattkortet. Resor kan inte föras in på rabattkortet i efterhand. Meddela vilken sträcka det gäller.

I 1:a klass åker ett barn i vuxet sällskap till halva priset av en vuxenbiljett.

I 2:a klass åker två barn i vuxet sällskap  utan kostnad. Biljetter för barn 7-15 är 25% rabatterade.

Vår benämning vid bokning för barn 7-15 år gäller ”ungdom” eller barn 0-6 år ”barn”.

Inga barnrabatter tillämpas i vårt gröna tåg.

Information/Kundtjänst

Har du frågor angående tågresan så kontakta Kundtjänst på något av följande sätt:
Tel, 0771-501 501 måndag – fredag kl 09.00-17.00 eller info@blataget.com

Restaurangvagn

Alla tåg är utrustade med äkta restaurangvagn. Här serveras ombordlagad varm och kall mat på linnedukar och porslin och restaurangvagnen har fullständiga rättigheter.

Bordsbeställning kan inte göras i förväg.

Bar- och loungevagn

BLÅ TÅGETs unika barvagn har en pianobar med sköna skinnfåtöljer och väggfasta soffor. Levande musik spelas på eftermiddagsturerna fredag – söndag.

Internet

Trådlöst internet tillhandahålls gratis ombord i de flesta av vagnarna i BLÅ TÅGET.  Det GRÖNA TÅGET har inget internet.

Kvarglömda saker.

Om du glömt något på vårt tåg, skriv till info@blataget.com

Bagage ombord på tåget.

Barnvagnar skall fällas ihop och förvaras i bagagehyllorna. Inga cyklar kan medtagas på vårt tåg. Pga säkerhetsskäl får inget bagage förvaras eller medtagas till bar-restaurangvagnen.

Funktionshinder.

Möjligheterna till att ta med rullstol på tåget är begränsad. Det beror på att det saknas lyftanordning och att dörrarna inte är tillräckligt breda.

Biljett och ledsagning måste bokas per telefon 0771-501 501. Ombord finns särskild sittplats för rörelsehindrade, nära toalett.

Sällskapsdjur

Endast ledarhund är tillåten ombord och då på särskild anvisad plats.

Aircondition

Våra sittvagnar har ingen aircondition. Vi räknar med att inom kort ha löst detta problem med värmen i våra vagnar.

Allmänna villkor

Skandinaviska Jernbanors ambition är att alla våra tåg skall komma och gå i rätt tid. Skulle så inte vara fallet så kommer vi, oavsett anledning till förseningen, att bistå våra passagerare att nå sina resmål. För det fall en tågresa är försenad med 60 minuter eller mer skall resenärerna kostnadsfritt erbjudas enklare förtäring och förfriskningar om dessa finns att tillgå ombord på tåget eller på stationen eller rimligen kan anskaffas, som står i skälig proportion till väntetid. Våra passagerare har även rätt till gratis boende och transport till boendet om passageraren är tvungen att övernatta på grund av förseningen.

Vi hänvisar i övrigt till Europaparlamentets och Rådets förordning (EG) 1371/2007 om rättigheter och skyldigheter för tågresenärer samt därutöver gällande författningar. För en sammanfattning av information om dina rättigheter enligt EG-förordningen vänligen se följande informationsbroschyr utfärdad av EU-kommissionen eller besök EU Book Shop på följande länk.

Ersättning vid försening:

Du reklamerar resan via mail, är resan bokad via SJ behöver vi se din biljett/kvitto. Bokad via BT hemsida räcker med namn.

För att kunna betala tillbaka pengar behöver vi  veta ditt kontonummer inkl clearing.

Behandlingstiden är ungefär en månad.

Inga taxiresor ersätts i efterhand om inte det beviljats av trafikjouren för SKJB. De resenärer som är berättigade till taxi får hjälp ombord av personalen.

 

Ersättning för försenad resa, oavsett vem som orsakat förseningen:

60 minuters försening  eller mer ersätts ni med 25% av erlagt biljettpris i kontanter.

120 minuters försening eller mer ersätts ni med 50% av erlagt biljettpris i kontanter.

Ni som fått ”friresa” skall boka den inom 3 månader.

Tjänstekvalitetsrapport 2015

pdf

Reklamation

Är du missnöjd med resans kvalitet,ta upp det med tågmästaren ombord.
Annars kan du posta din reklamation med anspråk till:

Skandinaviska Jernbanor AB

Kundtjänst
Box 7268

103 89 STOCKHOLM

Kom ihåg att bifoga biljett och eventuella kvitton samt namn, adress och telefonnummer. För att vi snabbt och enkelt ska kunna hantera din reklamation ber vi dig göra den senast tre månader efter resan.

Svenska tillsynsmyndigheter
Om du inte är nöjd med BLÅ TÅGETs handläggning av ditt ärende kan du kontakta Allmänna Reklamationsnämnden (ARN), www.arn.se, tel. 08-508 860 00 eller Konsumentverket, www.konsumentverket.se, tel 0771-42 33 00. Konsumentverket är tillsynsmyndighet för tågresenärers rättigheter och skyldigheter i Sverige.

---------------

Nyheter

Viktigt vid bokning!

september 6, 2017

När ni bokar biljetter via vår hemsida eller SJ:s sida så måste det finnas kontaktuppgifter till den resanden. Det är ni som bokar som ansvara för att det är korrekt ifyllt. Under hösten kan tiderna justeras på vissa tåg och då kommer ni bli informerade via sms och mail. Viktigt är att ni bekräftar dessa […]

Läs vidare

Bokningen öppnad till 9 dec-17

juli 24, 2017

Bokningsperioden gäller nu till 9 dec-17 Välkomna med er bokning www.blataget.com

Läs vidare

Gällande reklamtioner

juni 24, 2017

Ni som vill reklamerar er resa, mailar in till info@blataget.com enligt nedan: EU:s restidgarantier gäller som följer: 60-120 min sent 25%, mer än 120 min 50% tillbaka av erlagt biljettpris.Biljett köpt på SJ:s bokningssida skicka med kvittot som ni fick på mail vid köpet, där priset framgår.Samt ett kontonummer för återbetalning. Biljetter köpta på vår […]

Läs vidare