Resevillkor

 

En biljett från Skandinaviska Jernbanor är en bekräftelse på ett avtal mellan dig och Skandinaviska Jernbanor.
När du köper en resa av oss är du som kund ansvarig för att beställningen är korrekt.
Läs dessa köpvillkor och kontrollera uppgifterna i beställningen. Välj därefter ”Betala” för att slutföra köpet. När du godkänt villkoren och betalat har du accepterat Skandinaviska Jernbanors köpvillkor.

Vårt tåg:

BLÅ TÅGET kör Göteborg (Alingsås-Skövde-Hallsberg-Stockholm, torsdag-måndag samt Uppsala måndag och fredag (Arlanda endast på uppresan) Tåget har restaurangvagn med egna kockar ombord och det  serveras både varm frukost, dagens lunch (m-f  11-14) ni finner vår meny under fliken ”Restaurang och bar” Barvagn med pianist som spelar fredag-söndag under resans gång. Bokas antingen i  1:a eller 2:a klass.

Boka och betala

Läs igenom köpevillkoren och kontrollera uppgifterna i beställningen. Välj sedan ”Betala” för att slutföra köpet. Du betalar med Visa, Mastercard eller American Express.

När du godkänt villkoren och betalat har du accepterat Skandinaviska Jernbanors köpevillkor.

Var noga med att ange rätt namn på resenären när du bokar resan, samt mobilnummer och mail för ev kontakt vid trafikstörningar. Under hela hösten och vintern pågår banarbeten efter sträckan, vilket kan innebära att tiderna kan tidigare/senareläggas

Du kan avboka din resa via den här hemsidan (om du betalt 100 kr för återköpsbar biljett)

Har du frågor, ring Kundtjänst på 0771-501 501, måndag – fredag kl 09.00-17.00.

Tag med resehandlingar och legitimation

Skriv ut biljetten du får till din mail-adress, tag med utskriften och en giltig legitimation till resan. Även du som har fått din biljett till mobilen via sms ska visa upp legitimation ombord.

Om du inte kan visa upp din biljett under hela resan riskerar du att få betala resans pris igen.

Biljetter:

Boka biljett på vår hemsida www.blataget.com .Platsbiljett ingår i priset. Om du vill kunna återköpa biljetten betalas 100:-  som ett tillägg vid biljettköpet. Kan inte läggas till i efterhand.

Avbokning  sker senast en timma  före tågets avgång, via ”mina sidor”. Därefter är biljetten förbrukad. Inga friresor återköps.

Vi säljer både 1 och 2 klass.

I biljetterna till 1:a klass ingår frukt, kaffe, te och dagstidningar.

Priserna hittar du under ”Sök resa”. Priserna gäller färdbiljetten, sedan kan du lägga till frukost eller en trerätters middag i nästa steg.

Även där finner du tillägget för återbetalningsbar biljett.

För att boka en gruppresa (minsta 10 personer som bokar och reser vid samma tillfälle), kontakta Kundtjänst 0771-501 501.

Biljetter kan också, i mån av plats, köpas av tågpersonalen ombord.

Spara alltid biljetten då den är en värdehandling.

Sittplatser

Om du vill byta sittplats (går endast om de är köpta på vår hemsida) kontakta Kundtjänst 0771-501 501. Har du önskemål om en speciell sittplats, försöker vi ordna det på bästa sätt.

Våra benämningar på platserna är:

Salongsplats, där sitter man två personer.

Plats med bord  för två-eller fyra personer (1:a klass) eller fyra personer (2:a klass)

Singelplatser finns i 1:a klass, samt 2 platser i 2:a klass.

 

Erbjudanden

Var 10:e resa är fri för resenärerna i 1:a klass. Rabattkort erhålls av tågmästaren ombord; det är upp till resenären att fråga efter rabattkortet. Resor kan inte föras in på rabattkortet i efterhand. Meddela vilken sträcka det gäller.

I 1:a klass åker ett barn i vuxet sällskap till halva priset av en vuxenbiljett.

I 2:a klass åker två barn i vuxet sällskap  utan kostnad. Biljetter för barn 7-15 är 25% rabatterade.

Vår benämning vid bokning för barn 7-15 år gäller ”ungdom” eller barn 0-6 år ”barn”.

Information/Kundtjänst

Har du frågor angående tågresan så kontakta Kundtjänst på något av följande sätt:
Tel, 0771-501 501 måndag – fredag kl 09.00-17.00 eller info@blataget.com

Restaurangvagn

I BLÅ TÅGET medföljer en äkta restaurangvagn. Här serveras ombordlagad varm och kall mat på linnedukar och porslin och restaurangvagnen har fullständiga rättigheter.

Bordsbeställning kan inte göras i förväg.

Bar- och loungevagn

BLÅ TÅGETs unika barvagn har en pianobar med sköna skinnfåtöljer och väggfasta soffor. Levande musik spelas på eftermiddagsturerna fredag – söndag.

Internet

Tillgång till trådlöst internet finns i första klass och i andra klass vagnarna 4-7. Vi bjuder på 200 MB/resa. Extra surf går att köpa till under resan. Det GRÖNA TÅGET har inget internet.

Kvarglömda saker.

Om du glömt något på vårt tåg, skriv till info@blataget.com

Bagage ombord på tåget.

Barnvagnar skall fällas ihop och förvaras i bagagehyllorna. Inga cyklar kan medtagas på vårt tåg. Pga säkerhetsskäl får inget bagage förvaras eller medtagas till bar-restaurangvagnen. Mittgången och vestibuler måste hållas fri från bagage av säkerhetsskäl. Som resenär ansvarar du själv för ditt bagage.

Funktionshinder.

Möjligheterna till att ta med rullstol på tåget är begränsad. Det beror på att det saknas lyftanordning och att dörrarna inte är tillräckligt breda.

Biljett och ledsagning måste bokas per telefon 0771-501 501. Ombord finns särskild sittplats för rörelsehindrade, nära toalett.

Sällskapsdjur

BLÅ TÅGET erbjuder från 10 dec-2017 ”djurplats”. Det är kupeplats i vagn 7. Alla djur skall förvaras på golvet, får inte sitta på sätena. Ni som bokar på SJ markerar djurplats. Bokning via vår hemsida, bokar och betalar ni och sedan mailar till info@blataget.com som flyttar över er sittplats till djurkupe. Alla djur skall under resans gång vistas i kupén.

Aircondition

Våra sittvagnar har ingen aircondition. Vi räknar med att inom kort ha löst detta problem med värmen i våra vagnar.

Allmänna villkor

Skandinaviska Jernbanors ambition är att alla våra tåg skall komma och gå i rätt tid. Skulle så inte vara fallet så kommer vi, oavsett anledning till förseningen, att bistå våra passagerare att nå sina resmål. För det fall en tågresa är försenad med 60 minuter eller mer skall resenärerna kostnadsfritt erbjudas enklare förtäring och förfriskningar om dessa finns att tillgå ombord på tåget eller på stationen eller rimligen kan anskaffas, som står i skälig proportion till väntetid. Våra passagerare har även rätt till gratis boende och transport till boendet om passageraren är tvungen att övernatta på grund av förseningen.

Vi hänvisar i övrigt till Europaparlamentets och Rådets förordning (EG) 1371/2007 om rättigheter och skyldigheter för tågresenärer samt därutöver gällande författningar. För en sammanfattning av information om dina rättigheter enligt EG-förordningen vänligen se följande informationsbroschyr utfärdad av EU-kommissionen eller besök EU Book Shop på följande länk.

Ersättning vid försening:

Du reklamerar resan via mail, är resan bokad via SJ behöver vi se din biljett/kvitto. Bokad via BT hemsida räcker med namn.

För att kunna betala tillbaka pengar behöver vi  veta ditt kontonummer inkl clearing.

Behandlingstiden är ungefär en månad.

Inga taxiresor ersätts i efterhand om inte det beviljats av trafikjouren för SKJB. De resenärer som är berättigade till taxi får hjälp ombord av personalen.

 

Ersättning för försenad resa, oavsett vem som orsakat förseningen:

60 minuters försening  eller mer ersätts ni med 25% av erlagt biljettpris i kontanter.

120 minuters försening eller mer ersätts ni med 50% av erlagt biljettpris i kontanter.

Ni som fått ”friresa” skall boka den inom 3 månader.

Tjänstekvalitetsrapport 2015

pdf

Reklamation

Är du missnöjd med resans kvalitet,ta upp det med tågmästaren ombord.
Annars kan du posta din reklamation med anspråk till:

Skandinaviska Jernbanor AB

Kundtjänst
Box 7268

103 89 STOCKHOLM

Kom ihåg att bifoga biljett och eventuella kvitton samt namn, adress och telefonnummer. För att vi snabbt och enkelt ska kunna hantera din reklamation ber vi dig göra den senast tre månader efter resan.

Svenska tillsynsmyndigheter
Om du inte är nöjd med BLÅ TÅGETs handläggning av ditt ärende kan du kontakta Allmänna Reklamationsnämnden (ARN), www.arn.se, tel. 08-508 860 00 eller Konsumentverket, www.konsumentverket.se, tel 0771-42 33 00. Konsumentverket är tillsynsmyndighet för tågresenärers rättigheter och skyldigheter i Sverige.

---------------

Nyheter

Bokningsperioden framflyttad till 24 juni-18

december 8, 2017

Nu har vi öppnat bokningen tom 24 juni för Blå Tåget. Pga stora banarbeten så är vissa helger inte klara för bokning. (10-13 maj, 2-3 juni) Info@blataget.com eller 0771-501 501 (m-F 09:00-17:00)

Läs vidare

Från 10 dec-2017 Djur tillåten på Blå Tåget

oktober 27, 2017

Vi har efter mångas önskemål nu löst så att sällskapdjur kan medfölja sin matte eller husse på Blå Tåget. Detta gäller från tidtabellsbytet 10 dec-2017 Ni bokar och betalar via vår hemsida och sedan mailar/ringer ni till info@blataget.com/0771-501501 Bokning via www.sj.se bokar ni in djurplats direkt vid bokningstillfället. Varmt välkomna ombord på vårt tåg 🙂

Läs vidare

Viktigt vid bokning!

september 6, 2017

När ni bokar biljetter via vår hemsida eller SJ:s sida så måste det finnas kontaktuppgifter till den resanden. Det är ni som bokar som ansvara för att det är korrekt ifyllt. Under hösten kan tiderna justeras på vissa tåg och då kommer ni bli informerade via sms och mail. Viktigt är att ni bekräftar dessa […]

Läs vidare